به گزارش آوای اقتصاد; «قیمت گوشت در بازار به بیش از ۷۰۰ هزار تومان برای هر کیلو رسیده است.» رئیس اتحادیه دام سبک کشور اظهار داشت که افرادی که بازار گوشت را کنترل میکنند، به طور عمدی قیمتها را بالا میبرند تا واردات گوشت را توجیه کرده و از این تجارت سود ببرند. افشین دادرس به کاهش شدید قیمت گوسفند زنده اشاره کرده و پرسید: «چگونه ممکن است قیمت گوشت به طور غیرطبیعی افزایش یابد؟»
به گزارش فارس، علیرضا پیمان پاک، قائم مقام سابق وزارت جهاد کشاورزی، اعلام کرد که ۱۴۰ هزار تن گوشت به کشور وارد شده که نسبت به سال گذشته ۴۰ هزار تن بیشتر است. برای این میزان گوشت با ارز ۲۸۵۰۰ تومان، حدود ۴ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
طبق آمار اتحادیههای تولیدکننده، واردات گوشت در نیمه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار برابر افزایش یافته و از ۳۲ هزار تن به ۱۲۶ هزار تن رسیده است.
منصور پوریان، رئیس شورای تأمینکنندگان دام، گفت که ۵ میلیون رأس دام سبک آماده کشتار و عرضه در بازار وجود دارد. با فرض اینکه هر دام به طور میانگین ۲۰ کیلوگرم لاشه تولید کند، این مقدار به ۱۰۰ هزار تن خواهد رسید که بدترین سناریو برای نیاز وارداتی کشور است.
گزارش میدانی ITPnews از بازار تهران نشان میدهد که قیمت دام زنده سبک در تهران بین ۲۸۰ تا ۳۱۰ هزار تومان و قیمت گوساله بین ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است. بر اساس فرمول قدیمی «قیمت گوشت دو برابر دام زنده»، قیمت گوشت گوسفند نباید از ۶۲۰ هزار تومان و قیمت گوشت گوساله نباید از ۳۸۰ هزار تومان بیشتر باشد.
تفاوت بین نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی و قیمت آزاد گوشت در بازار (۷۰ هزار تومان) موجب شده تا واردات سودآور شود و این مسئله بهانهای برای افزایش واردات گوشت و سایر محصولات مانند برنج به شمار آید.