کشت
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: در سال زراعی جاری، ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی این استان به زیر کشت دو محصول مهم، گندم و جو، خواهد رفت.

گسترش کشت گندم و جو در ۴۰۰ هزار هکتار از اردبیل

به گزارش آوای اقتصاد; غفور آقایی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به آغاز کشت پاییزه محصولات کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت: کشت پاییزه به‌ویژه گندم، جو و کلزا در ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی مورد تأکید سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد.

وی افزود: کشت دانه روغنی کلزا از نیمه شهریور آغاز شده و تاکنون ۴۶۰ هکتار به صورت دیم و حدود ۲ هزار هکتار به صورت آبی به زیر کشت رفته است. طبق الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی، گندم در ۲۹۰ هزار هکتار (۶۰ هزار هکتار آبی و ۲۳۰ هزار هکتار دیم) و جو در ۱۱۰ هزار هکتار (۲۵ هزار هکتار آبی و ۸۵ هزار هکتار دیم) کاشته خواهد شد.

آقایی همچنین به تأمین ۱۹ هزار تن بذر مرغوب و اصلاح‌شده اشاره کرد و گفت که این مقدار برای تأمین نیاز کشت کافی نیست و بذرهای اضافی از استان‌های دیگر تأمین خواهد شد. او تأمین بذر گواهی‌شده و نهاده‌های لازم را مهم‌ترین دغدغه کشاورزان دانست و افزود که نهاده‌ها در اختیار تعاونی‌های کشاورزی قرار گرفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی به کشاورزان توصیه کرد که کشت گندم را به تأخیر نیندازند، زیرا هر روز تأخیر در کشت موجب کاهش یک درصدی تولید می‌شود.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است. در این استان ۷۵۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت قرار دارد که ۲۷۰ هزار هکتار آن آبی و ۴۸۰ هزار هکتار دیم است.

محصولات گندم و جو بیشترین سهم را در اراضی کشاورزی استان دارند و تولید گندم در سال‌های گذشته به ۶۰۰ هزار تن نیز رسیده است، اما خشکسالی‌های اخیر باعث کاهش تولید شده است. اجرای موفق طرح جهش تولید در دیم‌زارها و شرایط مساعد جوی، از عوامل افزایش تولید گندم در سال جاری محسوب می‌شود.

انتهای پیام/+